Tuesday, September 18, 2012

setaman sekebun bunga

Ahad lepas ke Sg. Besar, makan kenduri kahwin anak bos lama.
30/9 akan ke  Kelang, kenduri kahwin anak pak-sedara pupu.
6/10 InsyaAllah ke Putrajaya, konvo anak mM, ateh. Pergi sekeluarga kot sebab dah booking homestay kat Putrajaya tu; rumah 21/2tingkat 5 bilik; rugilah kalau pergi 2-3 orang ja...Lagipun anak2 dari Tg. Malim dah kira tak jauh sangat dah nak ke situ.

Jadi, hari ni nak lapangkan fikiran dulu dari memikirkan perjalanan2 yang telah dan pasti meletihkan badan itu sekejap....
Sejuk mata memandang....
pernah mM d.i.y kolam lebih kurang macam ni,
tapi terpaksa dikorbankan untuk renovation rumah
 Saja2 je nak kongsi tengok gambar2 taman yang penuh berbunga ni buat penyejuk mata, pendamai hati...
teringin nak buat taman macam niii kat rumah....



 Dapat berjalan kat tempat2 macam ni, tentu enjoy 'morning-walk' mM dan cikguNaemah...


Atau bersembang dan lepak2 ambil angin petang menenangkan fikiran di sini....

Nah di sini...boleh terlena!
 Semua ini boleh kita lakukan kalau kita ada kemahuan, minat, tenaga dan pastinya WANG!

Walau apapun....tengok wajah sikecil ni lagi sejuk jiwa!


sekadar renungan bersama untuk difikir2kan...
sesungguhnya,
 jadi....
oleh itu......

2 comments:

  1. Hii...sukanya tengok bunga kat besi balkoni rumah tu.. Kalau buat cross stitch bunga ni mesti cantik sangat2. Sayangnya dah tak mampu melakukannya. Lewat petang Sabtu 29/9,insyaAllah, saya pun nak ke Puncak Alam lagi jumpa anak-anak. Ahad 30/9, nk p knduri kahwin kt Tg Karang, pastu baru balik rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn angin mkn knduri aje kita ni ya...

      Delete